On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Депутаты Киевского совета отказались решать вопрос строительства в зоне Софии Киевской

Депутаты Киевского совета не приняли решения о включении в повестки дня вопроса относительно запрета строительства в буферной зоне Софии Киевской. Об этом сообщила пресс-служба КМДА.

Про заборону будівництва в буферній зоні Софії Київської депутати й говорити не захотіли. До порядку денного розв'язали не включати проект розв'язку " Про заборону будівництва нових будинків і реконструкції з розширенням і надбудовою існуючих будинків у межах охоронної (буферної) зони пам'ятника всесвітньої спадщини "Київ: Собор Святої Софії й прилягаючі монастирські будинки, Києво-Печерська Лавра".

Зокрема, не голосували за даний розв'язок представники депутатських фракцій "БЮТ - Батькивщина", УДАР Віталія Кличко й Народної партії. Згідно із проектом розв'язку, заборона повинен був діяти до твердження Плану створення зонної території центральної планувальної зони Києва.

"Це - політика, я просто іншого пояснення не бачу. На єднальній раді, яка відбулася, усі депутатські фракції підтримували розгляд цього питання", - прокоментував дивний крок своїх колег депутат Київради Юрій Дмитрук.

А поки подібним будівництва на Гончара, 17-23, монстрам дозволено виростати поблизу Софії Київської – всупереч букві українських законів і вимогам міжнародних угод.

Тому що Софія Київська перебуває в списку об'єктів Всесвітньої спадщини будівництво або масштабна реконструкція в буферній зоні святині повинні узгоджуватися з ЮНЕСКО. Але забудовники дружно ігнорують правила цивілізованого будівництва біля пам'яток архітектури.

Тим часом судові розгляди із приводу законності будівництва житлового комплексу "Fresco Sofia" біля Софії Київської тривають. Днями замголови КГГА Олександр Пузанів повідомив, що Вищий господарський суд відмовився визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки по вулиці Гончара, 17-23. Тому почнеться новий-старий виток у цій довгій будівельній епопеї – справа спрямована на розгляд знову в Господарський суд Києва.

Просмотров: 2581 | Добавлено: 22 марта 2013

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

Смотрите другие интересные, актуальные и полезные новости про недвижимость Украины. Здесь собраны самые лучшие новости для наших посетителей, касающихся квартирных вопросов, вопросов жилой недвижимости и многое другое, что будет полезно для Вас.