On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Мій досвід покупки квартири без посередників

Ще у вересні 2005 я не мислив собі покупки-продажу квартири без посередників. Але кілька місяців назад я почав читати цей форум - і, можете мені повірити, отриманих знань цілком вистачило, щоб самому продати в січні 2006 свою квартиру. На подяку хочу поділитися своїм досвідом продажу. От алгоритм успіху:

  1. Визначитися приблизно із ціною своєї квартири (джерела - Авізо, Мир квартир, Інтернет - цей форум, БУДИНОЧОК, БИГМИР і ін.);
  2. Зібрати всі обов'язкові документи:
    • Договір купівлі-продажу або Свідоцтво про власність;
    • Одержати довідку БТІ в обмін на копії документів п.2.1 і копії паспорта (потрібно показати оригінали; може знадобитися довідка Жека про балансову вартість квартири/будинку - краще мати відразу; черга йде дуже швидко, за 2 години здасте, через пару днів прийде технік, через тиждень за 1 годину в черзі одержите термінову довідку - вона обійдеться в 77грн);
    • Паспорта власника і його дружина і їхнє свідоцтво про шлюб.
  3. Зібрати необов'язкові документи:
    • Довідку Жєка про відсутність заборгованості;
    • Довідку Київенерго про відсутність заборгованості;
    • Форму №3 їх Жека про прописані (краще виписати перед цим всіх або хоча б родини з неповнолітніми);
    Наявність документів п.3 уже викличе до Вас довіра покупця.
  4. Купити нову мобільну картку й телефон (по ньому будуть дзвонити тільки покупці).
  5. Регулярно давати звичайну платну рекламу в Авізо, Мир квартир, на всі мислимі сайти Інтернету (відразу розвію міф брокерів про "скажених видатки на рекламу" - Авізо 30грн за 4 номери, Мир квартир 5грн за оголошення, Інтернет безкоштовно - за кілька місяців продажу на рекламу я витратив аж 200грн; почніть текст із назви вулиці й вставте там слова "хазяїн", "своя" і т.п.; не обмежуйтеся Авізо - я бачив покупців, які її принципово не читають).
  6. Оформляти Попередній договір про задаток у нотаріуса.
  7. Оформляти угоду в банку (для моєї це був банк, що кредитує мого покупця; якщо без кредиту, то виберіть нормальний банк і через його нотаріуса там же й оформляйте, а гроші залишайте на рахунку або в осередку).
Моя квартира була без проблемної - усього 1 давній перепродаж, без опікунського, без розлучень, без смертей, без спадщини, без застави, без зустрічної покупки й т.п.. Що Вам заважає таку знайти - їх досить! З "мутними" (квартирами, хазяями, документами й т.п.) не зв'язуйтеся. Нікому не віддавайте оригінали документів, не укладайте "ексклюзивів" - це перший крок до наступного шантажу Вас усякими "благовістами". Всі мої слова Вам можуть підтвердити нотаріуси й банківські юристи - тільки вони знають усе про документи, а не дилетанти-брокери (мало того, що вони нізащо не відповідають, так вони ні в чому як треба не розбираються!). Шукайте з покупцем компроміс за ціною. Упокоритеся з тим, що брокери будуть паралельно виставляти Вашу квартиру, видаючи себе за "Вашого" брокера. І останнє - при оформленні своєї угоди в банку бачив іншого продавця, що через різницю написання по батькові в договорі купівлі-продажу й новому паспорті одержував довідку Інституту мовознавства (здавайся, був "В'ячеславович" і "В'ячеславович").
От і все. А купував я собі квартиру на первинному ринку. Успіхів!

Просмотров: 2974 | Добавлено: 10 марта 2013

Комментарии:

Сергей говорит:

 Теперь советую сделать ремонт квартиры вы можете заказать его на {ancor:этом сайте;link:http://comfortdeluxe.com.ua/}

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

На нашем сайте ВКвартире размещено очень много интересных статей квартирной тематике, а так же тематики жилой недвижимости Украины. Смотрите другие интересные статьи от лучших юридических, финансовых, политических и экономических специалистов в области жилой недвижимости.